От сутрешните часове във вторник, 24 октомври, по улиците на Бургас тръгва автобус № 69.

Той ще вози напълно безплатно жителите на Бургас до всяка точка на общината, до която искат да стигнат, включително селищата и кварталите.

Кампанията е на кандидатите за общински съветници от коалиция „Граждани за общината“ с бюлетина № 69. Тя ще продължи до 27 октомври, петък.

С разговор по пътя, кандидатите за общински съветници се срещат с бургазлии и ще чуят техните идеи, проблеми и предложения, докато вършат нещо полезно за тях.

„Ще заведем хората, там където те искат да отидат, а не там където политиците се опитват да ги изпратят“, каза шофьорът на автобус № 69. Зад волана на сяда кандидатът за общински съветник с преференция 128, Мартин Пенчев.

Гражданите пожелаха: Автобус № 69 тръгва по улиците на община Бургас

Идеята за безплатния превоз като част от предизборната кампания за местен парламент в Бургас се родила след като гражданка попитала кандидатите за общински съветници, защо не се качат в автобуса, ако искат да чуят, какво реално интересува хората в града.

Автобусът на „Граждани за общината“ с номер 69 ще вози безплатно в сутрешните и следобедните часове, а събраните мнения и препоръки на бургазлии ще бъдат представени в следващия Общински съвет на Бургас.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!