Тази нощ малко след 2:00 часа в полицията е получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета. Едното от тях било ударено, а след заплаха е отнета раница с лични вещи и пари, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Този случай е свързан с настъпилата по-късно гонка между полицейски служители и трима младежи.

По-рано беше съобщено, че около 5:15 часа охранител в столичен бизнес център е подал сигнал за трима маскирани, които прескочили оградата на обекта, носейки някакъв багаж.

На място са изпратени полицейски екипи. Те последвали тримата, които опитали се да се качат в автобус на масовия градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а двама, скочили от автобуса и побегнали пеша.

При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При произведен още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен. Незабавно е откаран в болница и по-късно е починал.

Малко преди обед в дома му в "Ботунец" е задържан и последният трети участник в инцидента. Двете нападнати момичета ще трябва да извършват разпознаване на двете установени от полицията момчета.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм