От ГЕРБ – СДС са поканили на разговор за предстоящия вот на недоверие към правителството всички парламентарно представени партии, включително формациите от управляващата вече тройна коалиция – „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие

След това на разговор ще бъдат поканени и независимите народни представители, обясни пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ –СДС Десислава Атанасова. До момента срещи са проведени с ДПС и с „Възраждане”.

Председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов утре ще даде отговор дали изобщо ще участват в такава среща, след като това бъде обсъдено от парламентарната група. От „Продължаваме промяната” и БСП към момента няма отговор.

ГЕРБ - СДС внесе вота на недоверие в парламента

С „Има такъв народ” се очаква срещата да бъде днес. Според Десислава Атанасова вотът може да бъде успешен. Тя подчерта, че ако правителството падне, това няма моментално да спре законодателната дейност на парламента и че депутатите могат да приемат закони, включително и актуализация на бюджета.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм