"Светът се промени много. От емпиричен поглед стана по-натоварено, по-населено, по-забързано и дори по-еднакъв. Той придоби еднаквост, благодарение на фаст фууд културата, телефоните и социалните мрежи." Това обясни за пътешествията си Георги Милков в студиото на “Посока Култура”. По думите му различните места стават все по-малко, но той с още по-голяма стръв ги търси и им се наслаждава. 

Милков обясни, че светът става все по-несигурно място за пътешествия. Той даде пример за пътуванията си през 90-те години, когато е могло свободно да обикаля в Ирак, въпреки режима на управление. Според него големите воини в Близкия Изток правят вече невъзможно спокойното пътуване за един чужденец в този регион.

От 15 март връщат картата за една линия на градския транспорт

Според гостът конфликтът в Украйна може да продължи по-дълго, отколкото дори можем да си представим. Той обясни, че дори и да има анонс за приключване на войната, това няма да бъде нейният край. Дори и танковете на фронта да преустановят своя ход и да има примирие, всъщност тази война ще продължава много дълго в умовете, сърцата и душите на хората, допълни той.

Като място, което все още не е посетил, но изпитва голямо желание да го направи, Милков посочи Антарктида.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм