Интернет пространството бе шокирано от потресаващ клип, циркулиращ от няколко дни. На него ясно се вижда как нашумелите инфлуенсъри Чеченеца, Емили и Тошо Куката, които дават мило и драго за минутка слава, водят на каишка момче, което се прави на куче. Ситуацията се разиграва в пловдивски мол.

Срещу “псевдопатриотични кампании”. Рут Колева показа поругания паметник в Перущица

Стана ясно, че момчето е със специални образователни потребности и е било принудено и заплашено да влезе в унизителната роля, да лази на четири крака и да носи предмети. Ето какво написа Milen Gotti: 

"С мен се свърза жена, която е бивша учителка на момчето, което е в ролята на куче...

Същност става въпрос за гавра с момче със специални потребности...

Това в днешно време забавлява както тях, така и вас, че и вашите деца...

Очаквам в рамките на днешния ден да получа телефонните номера на родителите на момчето независимо, че е пълнолетен.. и ще действаме ЗАЕДНО!

Думите на учителката:

Здравейте! Пиша по повод клипа, който сте качили. Това момче го познавам, бях му учителка. За съжаление той е дете със специални образователни потребности и определено това е жива гавра.

P.S. Вече разговарях с майката на момчето, очаквам обаждане и от бащата.

Тъй като е бил заплашван за да участва във видеото, се надявам органите и институциите да си влязат в роля, и да си свършат работата.

Надявам се родителите да се решат на среща с адвокат, тъй като са изключително притеснени от възможни последствия и отмъщение.

Надявам се, че отдавна е спряло да ви бъде смешно...

Семейството има още едно дете, което е болно от диабет, и родителите не могат да си позволят адвокат.

Сега бих искал да знам, кой е готов да помогне, чисто финансово или с безвъзмездни адвокатски услуги."

Преди час авторът на публикацията написа: 

"БЛАГОДАРЯ, на всички! Намерихме адвокат! След малко ще публикувам сметка, на която можете да окажете подкрепа на семейството!"

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по случая за извършени хулигански действия спрямо момче със специални образователни потребности.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица- известни инфлуенсъри, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била приложена принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм