Много е важно да се запази добрият тон в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ. Това коментира след форума „ЕС се среща с Балканите“ вицепремиерът в оставка Мария Габриел. Тя призова да не се прекрачват граници, отвъд които ще е трудно в бъдеще да се водят разговори.

“За мен е много важно като външен министър до последния ден на това правителство да работим. Това, което мога да повторя още веднъж е, че ние с Калин Стоянов сме работили изключително добре по темата “Шенген” и вие видяхте резултата от тази работа, също, както и това, че неговата работа е ценена и на ниво Европейски съюз. Трябва наистина да има граници и размяната на реплики и начинът, по който се правят внушения, това е много важно. Защото на ниво Европейски съюз се работи с факти, работи се с аргументи”, заяви Габриел.

Тя коментира, че не би могла да дава оценка на номинираните министри в проектокабинета на Главчев, тъй като не е част от него. “Аз мисля, че всяко правителство има право на своите дни, в които да се види неговата работа и след това да се дават оценки”. 

Чуйте прикачения звуков файл.