Едни от най-очакваните театрални, танцови и музикални спектакли от Фестивала за децата и семейството „Синьо лято“ в Пловдив ще бъдат представени днес и утре. Основната сцена на новото пространство за събития в града Plovdiv Stage Park, което се намира в подножието на Младежкия хълм, ще посрещне артисти и танцьори от 7 творчески колектива, които ще изнесат, своите представления в парка, в подкрепа на каузата на организаторите от Фондация „Заедно“ всички видове изкуства да бъдат представени от деца за деца, с вход свободен.

Фестивалът, който започна в последния уикенд на май, бе най-мащабният до момента, с участието на млади таланти от различни общности – украинската, турската, арменската, руската, еврейската, ромската и др. Събитието се провежда за трети път, с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на Пловдив.

Програмата за събитията вижте във Фейсбук страницата на фестивала „Синьо лято“ 

Организаторите и участниците си запазват правото за промени в програмата, ако метеорологичните условия не позволяват изнасянето на спектаклите в точния час.

Традициите и обичаите на различните народности в Пловдив и региона, ще бъдат съхранени по проект на  Фондация "Заедно" - "Един град, три религии, седем етноса - от миналото за бъдещето" . Целта е аудио и видео репортажи да запазят за следващите поколения нематериалното културно наследство на най-стария жив град в Европа. Проектът е финансиран по програма на  НФ "Култура" към Министерство на културата на Република България.