Турският президент Реджеп Ердоган отправи призив към съгражданите му, живеещи в чужбина, да гласуват на втория тур на президентските избори, съобщи „Сабах“.

Днес (20 май) започва четиридневният изборен процес за около 3,4 милиона избиратели с право на глас.

"Гласуването започва в чужбина и на граничните пунктове. Моля ви да се възползвате от демократичното си право, като следите внимателно датите на изборите в страните, в които пребивавате. Очаквам да покажете волята си още веднъж по категоричен начин", написа Ердоган в Туитър.

Ердоган: С Путин имаме специални отношения, няма да наложим санкции на Русия

Турция е създала избирателни секции в дипломатическите си мисии в 73 държави и на граничните пунктове за около 3,4 млн. избиратели с право на глас.

Гласуването в чужбина ще приключи на 24 май, но гражданите ще могат да упражнят правото си вот на граничните пунктове до 28 май.

Ердоган благодари на турските граждани, живеещи извън страната, за това, че са гласували на първия тур, и подчерта, че мнозинството от тях са предпочели да подкрепят него и Народния алианс. "Вие засилихте силата на турската демокрация. Направихте така, че да се гордеете със себе си. Имената ви вече са записани в нашата политическа история със златни букви", категоричен бе той.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм