Председателят на русенското сдружение “Дунавско сияние” Емил Георгиев е отличен от фондация “Лъчезар Цоцорков” в кампанията “Окрили доброто”. Целта й е да насърчава филантропията, да дава видимост на доброто и да вдъхва живот на човечността.

От началото на кампанията през 2021 година са отличени повече от 100 добротворци от цялата страна и са дарени 270 000 лв. Традиция на организацията е да кани добротворци, наградени през изминалата година да номинират други скрити герои. Емил Георгиев е именно сред тези номинации. Той е отличен за всеотдайната си работа като председател на “Дунавско сияние”.

Сдружението развива и утвърждава духовните ценности, гражданското общество, здравеопазването, образованието, науката, културата и други. Подпомага социалната интеграция и личностната реализация, защитава човешките права. Много са благотворителните кампании и инициативи на организацията, особено в подкрепа на деца със специфични потребности. 

Наградата, която се дава на отличените е в размер на 3000 лв., съобщиха от фондация “Л. Цоцорков”. Емил Георгиев сподели за Дарик, че тези средства ще бъдат използвани изцяло за дейността на сдружение “Дунавско сияние”.