Актрисата Амбър Хърд е оклеветила бившия си съпруг Джони Деп. Това реши съдебния състав в окръжния съд във Феърфакс, САЩ.

Съдебните заседатели решиха единодушно, че Хърд му е нанесла морални щети с изказвания в интервю за "Вашингтон Пост", публикувано през 2018 г. Съдът присъди и компенсация от 15 млн. долара.

Кейт Мос свидетелства в съда в подкрепа на Джони Деп (видео)

В същото време обаче журито е постигнало съгласие, че актьорът също е нанесъл щети на Амбър Хърд по време на самото дело. Седмината членове прецениха, че адвокатът на Деп - Адам Уолдман е оклеветил Хърд, като е нарекъл "скалъпени" нейните твърдения за сексуално насилие от страна на Деп срещу нея. Амбър Хърд трябва да получи от Джони Деп 2 милиона долара.

Съдебните заседатели заседаваха 13 часа, разпределени в 3 последователни дни, за да постигнат решение.

Коя е адвокатката на Джони Деп, приковала вниманието на медиите?

Деп не присъства лично в съдебната зала по време на четенето на присъдата.

"Журито ми върна живота. Доволен съм", каза Джони Деп по повод оправдаването си. „От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата“, допълни актьорът. 

"Безкрайно съм разочарована от присъдата на съда", каза Амбър Хърд минути след края на процеса.

„Разочарованието, което изпитвам, е неописуемо. Съкрушена съм, че планината от документи и доказателства не беше достатъчна, за да се противопостави на силата и влиянието на бившия ми съпруг. Още по-разочарована съм от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех... Съсипва виждането, че насилието срещу жени е нещо сериозно", допълни Хърд. 

Амбър Хърд призна, че не е дарила 7 милиона долара след развода си, както обеща

Деп бе поискал да му бъдат изплатени 50 милиона долара за оклеветяване. Той обвини Хърд заради нейна статия във в. "Вашингтон пост", в която тя твърди, че е била жертва на домашно насилие и обвинява именно Деп за това.

Деп твърди, че заради тази публикация са му били отказани няколко големи роли. Той също обвини жена си в домашно насилие. В резултат на това Хърд подаде насрещен иск срещу Деп и поиска обезщетение в размер на 100 милиона долара.

Деп и Хърд се запознаха през 2009 г. Но в брак бяха в периода 2015  г. - 2016 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм