Световноизвестната изпълнителка с албански корени Дуа Липа получи декрет за албанско гражданство от президента на страната Байрам Бегай.

В навечерието на големия си концерт по случай 110-годишнината от независимостта на Албания певицата положи клетва като най-новата албанска гражданка пред кмета на Тирана Ерион Велиай.

Дуа Липа дебютира на модния подиум в дефиле на „Версаче“

Албанският премиер Еди Рама публикува поздравление по случай 110-ата годишнина от независимостта на Албания, придружено от снимка с Дуа Липа.

Изпълнителката е родена в Лондон на 22 август 1995 г. в албанско семейство от Косово. Тя е получила образованието си в Лондон и Прищина, където семейството ѝ се установява след обявяването на независимостта на Косово през 2008 г.

Дуа Липа е най-излъчваната британска певица през миналата година

Дуа Липа има множество награди и отличия за приноса си към музиката и изкуството, включително три награди „Грами“. Тя се занимава и със социалните проблеми в различни страни по света, като работи заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на кампании за правата на децата.

След земетресението в Албания на 26 ноември 2019 г. Дуа Липа помоли феновете си за подкрепа и дарения и заедно с албански дизайнери организира кампания за набиране на средства, приходите от която отидоха при семействата на жертвите на земетресението, припомня БТА.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм