Доживотен затвор за убийството на диджей Теди получи 53-годишният Константин Бухлев. Варненският окръжен съд оправда другия подсъдим по делото Григор Колев, който беше обвинен като подбудител. 

46-годишният Тодор Тодоров, известен като диджей Теди, беше намушкан няколко пъти с нож пред блока му на варненския булевард „Осми приморски полк“ в късните вечерни часове на 26 февруари 2015 г. 

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, докато прокуратурата не обвини Константин Бухлев след получени резултати от направена в Германия ДНК експертиза. Малко по-късно обвинение беше повдигнато и на 50-годишния Григор Колев, който според прокуратурата е наел Бухлев срещу 20 000 лева. Като мотив беше посочен „любовен триъгълник”, тъй като Колев и диджеят са имали връзка с една жена.   

Варненският окръжен съд частично уважи гражданските искове на пострадалите близки на жертвата. Бухлев трябва да плати 140 хил. лева на сина на диджей Теди, по 100 хил. лева на майка му и на наследниците на баща му, 70 хил. лв. на брат му и 55 хил. лева на сестра му. 

До произнасянето на присъдата се стигна след 93 заседания, в които бяха разпитани 73 свидетели, сред които и един защитен. В съда се явиха и 25 вещи лица.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Варненския апелативен съд.

Новините от Варна