На 23.10.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №88/2023 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу В.К.К., на 43 години, от град Плевен, обвинен в това, че

1. На 21.08.2022 година, в град Плевен, след спречкване пред дискотека в центъра на града, опитал умишлено да умъртви Т.Р.К., като му нанесъл удар с нож, който причинил прободно-порезно нараняване на гърдите вляво. Поради навременното и правилно лечение, не е имало реална опасност за живота на лицето, но тя е била потенциално възможна, което е наложило оперативно лечение - престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

2. На същата дата, при същото спречкване, причинил на друго лице средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долната челюст - престъпление по чл.129, ал.1, вр. ал.2, пр.6 от НК.

В провелото се днес съдебно заседание, защитата на подсъдимото лице е направило искане за отвод на прокурора и второ искане за отвод на съдебния състав. Исканията не са били уважени от състава на Окръжен съд - Плевен.

В хода на заседанието днес, са разпитани вещите лица изготвили заключения по назначени съдебни експертизи, а подсъдимият се е възползвал от своето право, предвидено в закона, да даде обяснения за случилото се на 21.08.2022 година.

Съдебното следствие не е приключило, по искания на страните ще се извършат допълнителни разпити на свидетели, което е наложило отлагане на делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 10.11.2023 година.