Във Варна има много конструктивен диалог между „Продължаваме промяната” и „Демократична България”. Той ще се запази и при съвместното явяване на двете формации на парламентарните избори на 2 април. Това заяви в ефира на Дарик доц. Антон Тонев, доскорошен варненски депутат от „Продължаваме промяната” и председател на парламентарната комисия по здравеопазване. Според него, идеологическите различия в двете формации са база за формиране на политически център в името на обща кауза.

Централизирано ще трябва да се определи тежестта на всяка една от двете формации в коалицията, след което да се разпределят кандидат-депутатските места, добави доц. Тонев. Той призна, че е подал заявление за участие във варненската листа на новата коалиция. Вероятният водач на листата ще е Даниел Лорер, който, по думите на Тонев, е запазил политическото си лице.

„Единствено попадането в някаква остра криза, каквато примерно е войната в Украйна, или пандемията, може да разделя различни политически субекти. Имаме достатъчно национални и обединяващи ни кризи, за да мислим по-скоро за общото и това, което ни събира”, коментира доскорошният народен представител.

За местните избори наесен варненската структура на „Продължаваме промяната” обсъжда различни лица. „По-скоро искаме да набележим хората, които досега не са се занимавали с политика, не носят върху себе си петна и воденични камъни, не им се е налагало да правят компромиси със себе си и законите на страната”, коментира доц. Тонев.

Спорът за директорския пост във варненската МБАЛ „Св.Анна“ ще се разгледа от съда. Тъй като жалбата срещу смяната на директора е от три варненски общини, чието управление е поверено на една партия, най-вероятно в това има политически момент, отбеляза доц. Тонев.

Според медика Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна трябва да бъде преместена за сметка на държавата в друга, енергийно ефективна сграда. Тя може да е както нова, така и вече съществуваща, но да не е далече от Варна. Доц. Антон Тонев е на мнение, че проблемът с бившия Тубдиспансер е национален и отговорност трябва да поеме Министерство на здравеопазването. Не е редно с пари на варненския данъкоплатец да се плаща за лечението на пациенти от цяла Североизточна България.

Виното намалява стреса, повишава емоциите и дава възможност на организма ни да се чувства по-добре, изтъкна медикът. „Любовта на хората минава първо през сърцето. След това може би прави някакви по-интересни завои. А изборът за това кой празник ще празнуваме, зависи от какво разбираме”, заяви коремният хирург във връзка с днешния 14 февруари.