В събота сутрин на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще остане ветровито с умерен, през деня в районите, разположени в близост до северните склонове на планините, силен и бурен вятър от юг-югозапад, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Жълт код за силен вятър е обявен за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София (област), Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. 

Ще бъде доста топло с минимални температури предимно между 12° и 17°, в София - около 14°, преобладаващите максимални ще са между 28° и 33°, в София - около 29°. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 26°-31°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 16°.

В неделя ще се задържи топло с минимални температури между 12° и 17°, на места в Северна България - до 20°, максималните - предимно между 26° и 31°. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи - малка. След обяд югозападният вятър ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. 

В понеделник ще има променлива, предимно висока и средна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните - между 11° и 16°, а максималните - между 22° и 27°. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм