Британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд сподели своето "Писмо до Земята" в навечерието на годишната конференция на ООН за климата, която ще започне на 31 октомври в шотландския град Глазгоу, предаде Ройтерс.

Тя е известна активистка за опазване на околната среда. В писмото си, което прочете от сцената на Шекспировия театър "Глоуб", Уестууд (80 г.) призова за икономика, в която се използва основно земята, както и за създаването на сухопътни коридори за дивите животни.

Изказването й беше записано и ще бъде излъчено на 25 октомври.

„Добрият шеф“ с Хавиер Бардем, влиза в програмата на Киномания

"Опазването на дивата природа не означава да спрем със земеделието и да пуснем всичко, но е свързано със започването на земеделие в сътрудничество с нея. Нека природата върне здравето на почвата", призовава дизайнерката, цитирана от Ройтерс.

Заедно с нея в Шекспировия театър "Глоуб" в Лондон възгледите си за бъдещето на околната среда сподели и нигерийският поет Бен Окри. "Моето писмо ... моли Земята да ни накаже", заяви той. "Време е да поемем някаква отговорност за това, което сме направили".

Българска компания бе отличена с награда „Еми” за технологии

Глобалната инициатива за писма, в които известни личности споделят притесненията и възгледите си за околната среда, започна през 2019 г.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук