Кормак Рот, музикант и син на филмовата звезда Тим Рот, е починал на 16 октомври, едва на 25 години. Кормак води битка с рака, пише The Guardian.

„Той беше дива, електрична топка енергия и духът му бе изпълнен със светлина и доброта. Колкото беше див, Кормак беше също въплъщение на добротата. Нежна душа, която носеше толкова много щастие и надежда на хората около него. Мъката идва на вълни, заедно със сълзите и смеха, когато мислим за това прекрасно момче и неговите 25 години и 10 месеца. Обичаме го. Ще го носим с нас, където и да сме", пишат родителите му Тим и Ники Рот.

Почина рок музикантът Еди Ван Хален

Рот обяви, че е диагностициран с рак в своя профил в Инстаграм. Там той разказва, че болестта е отнела половината от слуха му, 30 кг от теглото и увереността му. „Животът е кратък“, пише той. „Това е хаос. И никога не знаеш кога ще си ти. Бъдете здрави и отидете на лекар", написа той.

“На 21 ноември бях диагностициран с рак на зародишните клетки в стадий 3“, разказа Кормак в свой пост в Инстаграм. „Оттогава се боря с него ежедневно, правейки всичко възможно. Химиотерапия, високи дози химиотерапия, лекарства, трансплантации, трансфузии, операции…”, разказа още синът на Рот. 

Той обясни, че има хориокарцином, рядък „злокачествен, бързорастящ тумор“, който се развива от клетките, които помагат на „ембриона да се прикрепи към матката и да помогне за образуването на плацентата“, пише Cancer.org, цитиран от NY Post.

В последната си публикация, видео, споделено през август, той благодари на своите последователи за тяхната подкрепа. „Невинаги можете да избирате съдбата си“, каза той. „Невинаги можете да избирате бъдещето си.“

Кормак Рот издаде албума Python през 2018 г., а през 2020 успява да напише музика за филма на Мишел Франко от 2020 г. „Нов ред“.

Почина звездата от „Брилянтин“ Оливия Нютън-Джон

Семейството му го нарече „изключително надарен и необикновен музикант, чиято страст и любов към правенето на музика датира от времето, когато китарата му била по-голяма от него“.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм