Хърватският гранд отново поглежда към България и в частност Варна във връзка с футболна клиника, която ще проведе в морската ни столица на 6, 7 и 8 май 2023 г. (събота, неделя и понеделник), съобщават организаторите. Като официален партньор на хърватите за България, Динамо Варна ще е домакин на мероприятието. 

След три успешно състояли се събития през 2022 г, а именно футболна клиника, футболен лагер и треньорско обучение, Динамо Загреб отново ще изпратят специалисти от академията си, за да спомогнат за футболното развитие на българските деца, юноши и треньори. 

През последното десетилетие загребската школа неизменно е сред най-добрите и продуктивни 5 футболни академии в Европа и формира футболисти на високо ниво, но също така и личности с ценности и характер.

Сега хърватският гранд пристига във Варна и отваря вратите си за българските подрастващи футболисти, за да могат те да попият от методиката на Динамо Загреб и да се учат футболно от нея.

Паралелно с лагера за децата, ще се проведе и треньорско обучение с практическа и теоретична насоченост за родни треньори, които желаят да обогатят и надградят знанията си.

За трите дни на събитието, Динамо Загреб ще проведе 6 тренировъчни сесии по тяхната методология (по две на ден) в присъствието на треньори от академията им.

Идеята на събитието е родните подрастващи футболисти да имат възможността да се учат по методите на работа на Динамо Загреб и да обогатят футболния си багаж с нови познания за любимата игра и умения на футболния терен.

Футболната клиника е отворена за наборите от 2010 до 2016 г. включително.

Заместник директорът Анджелко Иванжко лично потвърди участието си в клиниката и треньорското обучение, заедно с мениджъра на академията - Тин Салатович. 

Регистрации се приемат през Динамо Варна до 19.04.2023 г. чрез попълване на онлайн формуляр с подробна информация във футболен аспект за всеки един участник.