Средиземно море се представя добре, като произвежда центрове на ниско налягане и ги запраща на североизток през европейския континент. Тези циклони, минавайки в близост до страната, носят и по-топло време у нас и повече дъжд.

Ураганът Иън удари Куба

Това приключва днес, в сряда, и от четвъртък до събота времето ще е по-добро, без съществени валежи, сравнително топло, приятно.

В събота отново ни чака влошаване на времето, ще започнат превалявания от дъжд, които ще се усилват в нощта срещу неделя, но в деня на изборите бързо ще спират от запад на изток. Ще бъде все още топло с температури от 18 до 23, 25 градуса.

Кадри с дрон: Ураганът „Фиона“ предизвика 15-метрови вълни (видео)

Максималните температури в Европа и над страната на 3 октомоври - понеделник. Pivotal

В понеделник, 3 октомври, отново ни очаква влошаване на времето, но вече комбинирано с усилване на вятъра от северозапад и бързо понижение на максималните температури.

Очакваме те да се понижат с 5 - 7 градуса и особено по високите западни полета да се усети по-сериозно захлаждане.  

Проливни дъждове и мълнии взеха най-малко 36 жертви в Индия

Другата седмица ще е по-хладна и динамична, освен в понеделник, валежи от дъжд по нов център на ниско налягане се очакват около сряда и четвъртък - 6 окотмври.

Във втората половина на следващата седмица температурите плавно ще се повишават.

След 7 - 8 октомври вероятно за по-дълъг период ще имаме стабилно време, с повече слънце и меки есенни темератури. Това се очаква да се случи заради настанавяне на център на високо налягане над Европа.

Байдън обяви извънредно положение във Флорида заради тропическа буря

Флорида се готви за пристигането на мощния ураган Йън, който е на път през Мексиканския залив към континенталната част на САЩ. Ураганът първо ще удари западните части на Куба и след като набере мощ в топлите води на Мексиканския залив, ще се стовари върху западното крайбрежие на Централна Флорида.

Ураганът има потенциал да нанесе сериозни щети. Това е първият ураган през този сезон на ураганите, който се приближава до САЩ и ще удари Флорида. 

Сонда на НАСА се разби в астероид (видео)

Независимо от това, Атлантика остава сравнително спокоен. Ураганът Йън се зароди в Карибския регион и бързо набра мощ насочвайки се на север към САЩ.

В районите, където ще се усети ударът на урагана, тече масова евакуация, властите се подготвят за пристигането на стихията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм