Виктория Чернева се занимава с киберсигурност. Завършила е маркетинг и психология във Великобритания, където живее от 14 години. Кариерата си в корпоративния свят русенската успешно съчетава с преподаване по йога и здравословни практики, свързани с дишането.

“Всичко, което се случва в живота, е демонстрация на вътрешния ни свят”, каза в ефира на Дарик радио Виктория Чернева. Дихателните практики за нея са и начин за справяне със стреса. Самата тя ги практикува повече от 10 години.

Между 10 и 18  вдишвания прави всеки човек само за една минута. В рамките на деня те са между 15 и 25 хиляди. Дихателната честота е един от съществените жизнени показатели. Използва се за откриване или наблюдение на медицински проблеми. Дишането е процес на транспортиране на въздух в и извън белите дробове. Вдишването е въздухът, който влиза в белите дробове, докато издишването се отнася за въздуха, който излиза навън. Съществуват оптимални начини за дишане, които подобряват не само здравето, но и издръжливостта по време на тренировъчни натоварвания и различните видове труд. В какво се състои правилното дишане? Как влияе то върху целия организъм?

Повече по темата чуйте в интервюто с Виктория Чернева.