Дете беше простреляно от друго дете по време на рожден ден в Арбанаси. Инцидентът се е случил този следобед, а от МВР потвърдиха за Дарик, че има образувано досъдебно производство.

Според информация на Нова домакинът на партито оставил законно притежавания си пистолет, за да отиде до тоалетната. Тогава проехтял изстрел.  Пострадалото дете е настанено в болница, без опасност за живота. 

Едно от децата, присъствали на рождения ден, е син на депутата Явор Божанков. В профила си във Facebook Божанков коментира инцидента и помоли за разбиране.

“За сега зная само, че на рожден ден в с. Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденния ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него е вече добре - ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е”, написа той.

Припомняме, че в средата на април при сходни обстоятелства тежко пострада бебе на година и половина. То бе простреляно от друго 11-годишно дете с въздушна пушка във врачанския кв. Кулата докато родителите им са били наоколо. Бебето беше откарано по спешност с медицински хеликоптер в "Пирогов", откъдето след едномесечен престой то беше изписано в добро състояние.