“Нека напомним на кмета на община Пловдив, че е избран за кмет с гласовете на ГЕРБ. Изключително недостойно и неморално е председателят на партията, от която си избран за кмет, да ти каже, че трябва да се оттеглиш, защото не си изпълняваш задълженията като градоначалник, и ти да си забравил как си заел поста”. Това написа Десислава Трифонова във връзка с казуса с пловдивския кмет. 

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

“ГЕРБ Е БОЙКО БОРИСОВ!

‼️ГЕРБ НЕ Е ЗИКО!

Благодарение на г-н Бойко Борисов някои сме депутати, други кметове и общински съветници”, завършва статуса и Трифонова.

Десислава Трифонова. БГНЕС, архив

Припомняме, че преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на Здравко Димитров по време на партийна сбирка в събота. Причината - напрежението в града около строежа на стадионите на двата футболни клуба Ботев и Локомотив. Димтров отговори: “Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, за да ми се иска оставката. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”.

Здравко Димитров се среща с феновете на Ботев и Локомотив

Днес Димитров реши, че напуска ГЕРБ: “Аз съм избран от пловдивчани, има още много проекти, които трябва да бъдат завършени”. Димитров уточни, че няма да напусне кметския пост, защото в момента се работят проекти за 500 млн. лв.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм