Бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева ще бъде доведена в Административния съд в Сливен, където е завела дело за бездействие срещу администрацията на местния затвор, пише БНТ.

Според Иванчева те не отговаряли на молбите ѝ за лечение за доставяне на лекарства.

Иванчева: При строг режим съм от седмица, в килия с убийца и жена, насилвала бебе

Иванчева е в затвора в Сливен от 4 месеца, след като през ноември Върховният касационен съд окончателно я осъди на 6 години затвор и 12 000 лева глоба. Бившата ѝ заместничка Биляна Петрова беше осъдена на 5 години затвор, а предшественикът на Иванчева като кмет на "Младост" – Петко Дюлгеров получи 4 години затвор.

Припомняме, че рано на 10 ноември органите на реда посетиха адреса на Десислава Иванчева и я отведоха към затвора в Сливен. Бившата кметица на “Младост” излъчи случващото се в социалните мрежи.

Иванчева и Петрова са принудени да се представят за двойка, за да контактуват в затвора

През април 2018 г. Десислава Иванчева бе задържана заедно със заместничката си Биляна Петрова и сочения от прокуратурата за посредник Петко Дюлгеров, като тримата прекараха часове на оживен столичен булевард с белезници на ръце.

Тогава от автомобила на Иванчева бяха иззети предварително белязани банкноти, дадени ѝ от строителния предприемач Александър Ваклин. Зрелищната акция бе водена от Иван Гешев, който по онова време бе ръководител на Специализираната прокуратура.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм