Година и шест месеца вече чакаме  президентът и вицепрезидентът да се произнесат по това да бъдем помилвани, тъй като повечето от хората желаят това.  Направена е вече подписка с хиляди подписи. С нея се запитва президента какво мисли по въпроса и дали ще даде някакъв отговор. Това коментира пред БТВ бившият районен кмет на столичния кв. „Младост“ Десислава Иванчева, която от края на 2022 година изтърпява присъда за подкуп в сливенския затвор.

Тя обясни, че все още е в затвора, но в момента е в отпуск по медицински причини заради лечение в София.

“Има липса на лечение от тяхна страна. 8 месеца не ми бяха давали жизнено важно за мен хапче. Благодарение на делата, които заведохме, лечението ми тръгна, но пък имам увреждане – микроаденомът се увеличи с почти една единица. Високият пролактин – по време на престоя ми в затвора се стигна до психически стрес и депресия, макар че съм адаптивна и дребните неща в затвора не ме притесняват“, коментира Иванчева.

Тя допълни, че в сряда отново отива в Сливен.

“Когато си в прекъсване, ти си с лична карта, обикновен гражданин си. Каня всички медии да заповядат в Сливен. Няма основание и причина началникът на затвора да ви спира, тъй като това означава да нарушат вашето и моето право – да се срещна с медиите и да говоря“, обясни  тя.

Иванчева обясни, че е търсила лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, други депутати и общински съветници.

“Аз разговарям с абсолютно всички, които могат да помогнат и да излезе истината и да се разгледа ситуацията. Общо взето отговарят неутрално”, каза още тя.