В Народното събрание предстои да бъде разгледан на първо четене изцяло новият Закон за противодействие на корупцията, внесен от Продължаваме промяната. Част от текстовете предвиждат преструктуриране на антикорупционната комисия.

Тошко Йорданов: Рашков не е монахиня, а оглавява МВР

На второ четене депутатите ще гласуват промени в Кодекса на труда, предложени от кабинета в оставка. Според новите текстове бащите ще имат право на допълнителен платен отпуск от два месеца, докато детето стане на осем години. Родителите сами ще решават дали да използват целия отпуск наведнъж или да го разделят на отделни периоди, а обезщетението ще се изплаща от НОИ. 

В програмата на парламента за тази седмица е предвидено да бъдат гласувани общо 4 законопроекта за промени в Закона за устройство на територията. Внесени са предложения и за промени в Търговския закон и Гражданския процесуален кодекс.

Очакванията са в петък тази седмица да се проведе последното заседание на това Народно събрание, така че не е ясно каква част от законодателните изменения ще могат да се приемат окончателно.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм