Две години след началото на войната в Украйна, премиерът Николай Денков изразява убеждението си, че Русия няма да спечели този конфликт и че ще бъде наложено правосъдие за военните престъпления, извършени срещу украинския народ. Това стана ясно в обръщение, разпространено от правителствената информационна служба.

Денков подчертава солидарността на България с Украйна в борбата й за справедлив мир и за всички демократични народи. Той определя войната като "непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят" и напомня за бруталните ужаси, които се случват през повече от 700 дни.

Премиерът осъжда действията на режима на Путин, включително опустошаването на мирни градове в Украйна, убийствата на невинни хора и незаконното отвличане на над 20 000 украински деца от руските сили. Той подчертава, че целта на Русия е да подчини независимата и свободна държава в сърцето на Европа или да я унищожи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм