Никога не е имало път за коалиционно правителство между ГЕРБ и „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това заяви в предаването „Стълбището“ по Дарик радио Николай Денков от „Продължаваме промяната“.

Според Денков няма начин това Народно събрание да приключи в края на май, ако искаме да има приет бюджет. Според него законодателната програма има шанс да бъде гласувана до края на месец юли. „Мен ме притеснява да не се окаже, че някой ще си търси оправдание да не се работи интензивно по тези законопроекти“, коментира Денков и уточни, че има политики, по които с ГЕРБ трябва да работят заедно.

Борисов: Трябва или да се вдигат данъците, или да се отложи влизането ни в еврозоната

„Самото начало на преговорите не беше ясно как ще приключи.  Дискусиите бяха много съдържателни. Изненадан съм от развитието след това. През цялото време обяснявахме, че това не означава коалиционно управление. Взеха да се появяват ултиматуми. Смесването на въпросите не е коректно“, допълни Денков и подчерта, че със сигурност от „Продължаваме промяната“ не се готвят за нови избори. „Трябва да седнем на масата на преговорите и да се види какъв е форматът за редовно правителство. В момента първият мандат е в ГЕРБ и е тяхна задача да кажат как ще се работи. Ако ни поканят, ще седнем на масата на преговорите. Ако ГЕРБ реши да ни подкрепи, сме готови да влезем в разговори с тях“, уточни Денков. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм