„399 милиона лева дължи "Топлофикация София" на "Булгаргаз", обяви пред БНТ изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева.

Тя напомни, че „Булгаргаз“ не може по закон да спре подаването на газ към топлофикационните дружества и ще търси нови заеми от Министерството на енергетиката.

„Булгаргаз” ще внесе нова цена на природния газ за септември

По думите ѝ България продължава да подава всеки ден заявки към "Газпром" за количества газ, по които не се извършват плащания.

До края на деня България очаква отговор от „Газпром“ за възобновяване на преговорите

"Искрено се надявам, че най-накрая ще се намери решение на този проблем, защото с тези цени на природния газ, с това непрекъснато покачване през отоплителния сезон, "Булгаргаз" няма финансови средства, за да компенсира тези неплатени задължения от страна на топлофикационните дружества и най-вече на "Топлофикация София". Знам, че има работна група към Министерския съвет с представители на Българския енергиен холдинг и Министерството на енергетиката - трябва да се мисли за кардинално и трайно решение", допълни Деница Златева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм