Протестиращи граждани с плакати да се спре насилието над животни са пред сградата на Съдебната палата в София. Те протестират срещу насилника на кучето Мечо Захари Шулев, предаде БГНЕС.

Привлякоха като обвиняем мъжа, издевателствал над бездомния Мечо

Много от гражданите са дошли заедно със своите домашни любимци. Някой издигат плакати с изписани на тях цитати на Марк Твен, а други гласят: "Горд кучераст".

Протестиращите настояват посегателствата срещу животни да се разглеждат при пълната строгост на закона.

Демонстрати протестират срещу насилника на кучето Мечо

Припомня, че 37-годишният мъж, проявил особена жестокост към куче, беше привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа. В края на миналата седмица той беше задържан под стража с поставената от Софийски районен съд най-тежка мярка за неотклонение. 

Арестуваха мъжа, измъчвал кучето Мечо

От неправителствената организация Animal Rescue сигнализираха за случая с добронамереното бездомно куче Мечо. Те разпространиха видеокадри от камера, на които се вижда как в 12 без 15 през нощта мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка. 

Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. 

Полицията издирва насилник, тормозил жестоко с часове бездомното куче Мечо

“Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо. Десетинагодишно момче, обичливо и добронамерено. Сега Мечо е при нас”, съобщават от организацията.

Оттам са направили свое разследване, според което “свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили”

Задържаха 47- годишен застрелял куче в Блажиево

“Ние вярваме, че за да заработи системата, трябва да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки свидетели (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не трябва да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се констатират счупените кости и порезните рани.

И докато заедно с доктор Златинов се борим за Мечо, очакваме с нетърпение полицията и прокуратурата да си свършат работата по начин, който да прекрати тази чудовищна жестокост, продължила дълго и отнела незнайно колко животи.

Арестуваха мъж, застрелял куче в Зелениково

Защото, според законите на България, насилието срещу животни е престъпление. И е време за престъпленията да има наказания”, е позицията на организацията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм