Цената на газа в последния ден на ГЕРБ беше 28 лева на мегатвачаса, при Промяната достигна 350 лева, сега е 200. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова тв, съобщават от БГНЕС.

Двама от министрите на ПП имат любопитни прякори, които олицетворяват управлението им - Сашо Кеша и Шишо Бакшиша. "Защо Асен Василев се влачи по корем, за да имаме дерогация, като спечелиха само компании като "Газпром" от свръхпечалби. Все още са надписани горивата, затова искаме да изземем свръхпечалбата и да я върнем на българския народ. Цената в последния ден от управлението на ГЕРБ беше 28 лева на мегаватчаса. При ПП достигна до 350 лева. Те вкараха посредници, които натовариха цената с 30%. Надявам се да има справедливост и да си получат заслуженото, за 2,5 млрд. лева купиха газ търг и конкурс. Сега цената на газа не пада, защото ПП нагнети Чирен със скъп газ. Взеха парите от магистралите и ги дадоха за социални плащания. Те са гениални измамници с бели якички", каза той. И допълни, че ДБ може да разчита на подкрепата на ГЕРБ за третия мандат и няма да се настоява за премиер от квотата им.

Служебното правителство с критики към кабинета „Петков” за ПВУ (обзор)

Относно въглищните централи той посочи, че ако договореното от Борисов беше останало, е могло да се открият 2-3 ТЕЦ-а. "Трябва да се предоговорят решенията по ПВУ, защото иначе ще изпаднем в криза", смята той.

Каквото ви каже Асен Василев, вие трябва да мислите, че е точно обратното. Няма как една централа да работи 30% от времето, а да плаща 12 месеца заплати, каза Добрев.

Декларацията на ПП беше като баница с късмети, но куп късмети липсваха - здраве, късмет, работа, пътуване в чужбина, основни късмети. Нямаше една дума за регионално развитие, земеделие, спорт, туризъм, култура. Ако ще има баница, то тя да е с всички късмети.

Атанасова: Дори ПП и ДБ не подкрепиха “декларацията“

Според него опорките на ПП са все различни, а сега е вдигането на доходите. "Минималната заплата скочи с над 20% за последните 12 месеца, а това е повече от инфлацията, но това не се прави в парламента, а между синдикати, работодатели и правителство. Служебният кабинет се справя сравнително добре - например министрите Росен Христов, Христо Алексиев, Никола Стоянов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм