„Продължаваме Промяната“ оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на Народното събрание. Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев. Решението е взето след заседание на парламентарната група на партията.

„Дадохме шанс на всички групи да се обединим около най-достойния кандидат, издигнат от „Продължаваме промяната“ - Никола Минчев. На балотажа той събра повече гласове, но не стана председател. Тъй като се появи обвинение, че ние пречим да се избере председател, утре няма да издигнем свой кандидат“, обясни Андрей Гюров.

„Продължаваме промяната“ оттеглят кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС

С оттеглянето на кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС “Продължаваме Промяната” се превръщат в “златен пръст на ГЕРБ”. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. Според него е възможно днес да видим още обрати спрямо избора на председател на НС.

С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото НС „Продължаваме Промяната” са направили ход към нова Конституционна криза. Такова мнение изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, предаде БГНЕС. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да оттегли кандидатурата на Росен Желязков.

„Ако и ние оттеглим кандидата си ще задълбочим тази Конституционна криза”, посочи Добрев. „Надявам се в днешния ден и останалите партии да оттеглят кандидатите си и да остане нашият, за да се реши този въпрос, иначе довечера НС пак няма да закрие сесията”, допълни той.

Костадинов: Оттеглянето на кандидатурата на Минчев е златен пръст за ГЕРБ

„Ако отново не получат подкрепа, ще продължат да преговарят с останалите парламентарни групи“, каза още Добрев.

„Ненормално е Народното събрание да се блокира по този начин, докато държавата има тежки проблеми”, заяви той и обвини „Продължаваме промяната” за удължената почивка на първото пленарно заседание.

„В почивка сме, защото ПП с тръшнаха като деца и казаха, че искат техния кандидат“, обясни той. 

Какво се случи един час преди те да си оттеглят кандидата - ГЕРБ и „Демократична България” се разбраха за ротационно председателство. За да провалят това разбирателство и избора през днешния ден, те оттеглиха втория. Т.е сега няма с кого да се ротираме”, категоричен бе Добрев и заключи: “Ако Вежди Рашидов беше ударил звънеца, още вчера щяхме да се запътим към нови избори”.

Депутатът Георги Свиленски от БСП също изрази мнение по темата за оттеглянето на кандидатурата на Никола Минчев. 

„С оттеглянето на кандидатурата на ПП не се разрешава казуса, защото проблема не е в многото кандидати, а в липсата на подкрепа на един от кандидатите“, коментира той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм