С усмивки на лица, весело настроение и коледна премяна децата от Детска градина „Осми март“ – Плачковци пристигнаха в Семеен дом за възрастни хора „Сребърно гнездо“ в кв. Божковци в Трявна и така поставиха начало на топлата инициатива на Община Трявна, в която деца поздравяват потребители на местните социални институции за предстоящите празници. Малчуганите бяха придружавани от техния преподавател и директора на детското заведение, а заедно с тях в семейния дом пристигна и кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Най-нетърпеливи от тяхното посещение, разбира се, бяха възрастните хора, чиито сърца се изпълниха с любов веднага щом зърнаха децата. Малките сладури от ДГ „Осми март“ поздравиха екипа и потребителите на Дом „Сребърно гнездо“ с подготвени коледни песнички и стихчета и им пожелаха да бъдат най-вече здрави. Поздравления към тях отправи и директорът на детското заведение г-жа Петя Димова.

Срещата с децата разчувства всички и сълзи от приятни емоции не липсваха след нея. Споменът за всичко преживяно, възрастните хора ще запазят с красиво украсени коледни картички, които получиха сърдечно от децата.

Своите поздравления за предстоящите светли коледни и новогодишни празници отправи и кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която пожела на възрастните хора от здраве да не се отърват и благодари на екипа на Дом „Сребърно гнездо“ за ежедневните усилия, които полагат в грижата за техните потребители.

В края на това приятно и топло посещение, малчуганите с радост разбраха, че Дядо Коледа тук е подранил и вече е оставил подаръци за всички тях под елхата.

Инициативата на Община Трявна, част от Коледно-новогодишната програма за 2022 година, продължава на 14 декември /сряда/ от 10:00 ч. с коледни пожелания на децата от ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в Клуб за социални и културни дейности „Петър Пенев“, Дневен център за възрастни хора с увреждания и Дом за стари хора в Трявна.