„Демократична България“ ще се включи по-активно в опитите за съставяне на правителство с третия мандат, когато има излъчена кандидатура за премиер от „Продължаваме промяната“. Това обяви в началото на срещата с БСП съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

ПП, ДБ и ИТН: Законът за КПКОНПИ е крачка към нов кабинет

Той благодари на социалистите, че са се нагърбили в тази трудна ситуация с формула за съставяне на правителство с третия мандат и изрази задоволство, че ще стъпи на програмата, която са изработили заедно по време на първия проучвателен мандат.

Другият съпредседател на формацията Атанас Атанасов допълни, че ще подходят конструктивно и отговорно за това да бъде създадено управление, защото рискът в зимните месеци България да остане без парламент е наистина голям.

Христо Иванов: Трябва да оправдаем доверието на хората, като съставим правителство

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова запозна „Демократична България“ с проведените преговори до момента с „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Тя отново обърна внимание, че следващата седмица ще се пристъпи към обсъждането на персоналния състав на Министерски съвет.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм