Дарик основава частен клуб “qd9” — платформа за хора с креативни идеи в развитие. “qd9” е името на нова платформа за обмяна на идеи, промяна на процеси, менторство на млади социални иноватори и организиране на нов тип събития, създадена от Дарик радио. Идеята на платформата, изградена на принципа на социален клуб, е да събере на едно място хора, които имат потенциала да движат обществото ни напред. Доказани експерти, които да изграждат среда за реализация на креативни предприемчиви идеи и проекти.

“Нашият първоначален замисъл е да подпомогнем създаването на среда от хора с идеи, които да имат възможност да срещат както свои единомишленици, така и вече утвърдени предприемачи и обществени личности,” казва изпълнителният директор на Дарик Христо Христов.

Първите членове в клуб “qd9” ще бъдат поканени от екипа на Дарик радио. “Амбицията ни е да помогнем на хората с идеи да имат достъп до повече възможности за реализация на мечтите си в България. Дълг е на Дарик като частна национална медия да акцентира повече върху възможностите за реализация на смелите идеи. Ще работим усилено върху изграждане на една общност от смислени и прогресивни хора,” споделя програмния директор Константин Вълков.

Предистория на идеята

От години в Дарик радио работим за изграждането на своята медийна среда. Правим го отговорно, с дипломатичност и социална толерантност. Екипът на Дарик радио развива проекти (годишните номинации “40 до 40”, “Мъж на годината”, “Стълбището на Дарик”, “Бал на дебютантите”, “Сутрин 6:30”) за създаване на общност от предприемчиви хора. Реализираме проектите заедно - с приятели, идейни провокатори, непознати таланти, хора с дръзки мечти и нетрадиционно мислене.

Вярваме, че е дошло време за радикална промяна на стереотипите в мисленето, промяна на половинчатите решения. Време е да игнорираме извиненията, уговорките, отлаганията, липсата на предприемчивост и уседналостта в стереотипите.

Какво предстои

В “qd9” започваме поредица от срещи с членовете на новия социален клуб и реализиране на проекти. Създаваме този социален клуб — платформа, защото вярваме, че не е важно само да създаваш събития и да обсъждаш идеи. Важно е да предлагаш решения и да работиш за тяхното осъществяване.

Вярваме, че за да променим нещо, трябва да излезем от удобните си гнезда. Трябва да подкрепяме куража на другите да предприемат предизвикателства в името на развитието на обществото ни. За да реализираме и най-смелите си идеи. Заедно.

Кои са бъдещите членове на нашия клуб?

Те работят в цялата палитра от индустрии — артисти, сценаристи, архитекти, актьори, музиканти, IT специалисти, предприемачи, луди глави, продуктови дизайнери, иноватори, учени, преподаватели, студенти, спортисти, визионери.

Обединява ги креативността и волята, с която поемат рискове. Обединява ги енергията и потенциала да се развиват.

Първата селекция от членове ще обявим в най-кратки срокове на специално събитие и чрез индивидуални представяния — интервюта в Дарик.

Кое е най-хубавото нещо в това да съберем толкова идейни хора на едно място?

Създаваме хъб за креативност. Платформа за растеж. Нашият начин да се движим напред. Създаден в последните дни на 2023 година от екипа на Дарик радио, “qd9” поема отговорността да заяви себе си, да поддържа социалния си статус на социален клуб и платформа за хора с идеи за развитието на България.

С какво е различен “qd9”?

Организиран е от екипа на Дарик радио, както и наши съмишленици и партньори. Създаден е на база ценностите, които отстояваме. Членовете на “qd9” са от креативни индустрии и предприемаческа общност; преобладаваща възраст: 25-54 годишни. От темите на специалните срещи с членовете на клуба, до дрес кода, този клуб е неформален, креативен и приятелски.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм