„През последната една година, въпреки натиска и незаконните репресии, ние и нашите избиратели показахме, че сме незаобиколим фактор в българския политически живот. Показахме, че сме отговорна и устойчива политическа сила, с кадрови, идеен и лидерски потенциал, която може да бъде силна, както в управлението, така и в опозиция. В този контекст, от името на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, бих искала да благодаря на всички членове, симпатизанти и избиратели на ГЕРБ – СДС, заради това, че не се огънаха нито за миг пред опитите на остатъците от късния социализъм и ранния преход, да възстановят статуквото на бандитизма, олигархията и разграбването! Благодарение на тези хора, днес в България изобщо има политическа сила, която е запазила своята монолитност и форма и е готова да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната. „ Това заяви народният представител от Русе и председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в Ловеч

Вчера в Народното събрание бях прекъсната от Мирослав Иванов, за да не мога да кажа в колко добро състояние моделът „Борисов“ остави България преди година. Тогава брутният вътрешен продукт беше 132 млрд. лв. Фискалният резерв беше 8 млрд. А държавата ни беше в чакалнята на Еврозоната. Тогава имаше работещи и изплатени оперативни програми. Сега те са нула. Преките чуждестранни инвестиции бяха 3 млрд. Стотици построени и рехабилитирани километри от пътната мрежа. Построени училища и детски градини. Това беше моделът “Борисов”, сподели Атанасова

"Промяната" вече я усещат всички. В цените на тока, на газа, на храните. Сложиха си посредници за газа и сега всеки месец ще лапат по 100 млн. лв. Кирил Петков и Асен Василев са в дъното на тази кражба.

Моделът „Борисов“ остави хляба на 1 лв. Вече е 2,5 лв. Олиото беше 3 лв. Сега е 7 лв. А бензинът е над 3,5 лв. Това е „промяната“.

В тази „промяна“ ли искаме да живеем?! Живеят ли по-добре хората?! Същата „промяна“ месеци наред твърдеше, че ГЕРБ краде по 8 млрд. на година. Къде са сега тези милиарди, след като само до актуализацията на бюджета са заложили 7 млрд. лв. дълг.

Месеци наред твърдяха, че ГЕРБ притиска политическите си опоненти. Това дали някой го доказа?! Помните ли как Бойко Рашков твърдеше, че Бойко Борисов яде хора, че се разнасят чували, че има незаконни подслушвания?! Нищо от това не се доказа!

Има 998 искания за СРС-та. Само за три месеца! Или Рашков старателно е проверявал политическите си опоненти, или престъпността рязко се е повишила. И двете са верни. Арестуваха политическия си опонент, който ги застрашава най-много. Страх ги е!

От името на парламентарната група на ГЕРБ – СДС Атанасова благодари на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ. „Вие сте неизменно до нас. ГЕРБ разчита на Вас и на Вашата подкрепа. Аз съм убедена, че на следващите предсрочни избори ще ги пометем“, категорична бе тя.

Атанасова бе в Ловеч заедно с лидера Бойко Борисов Заедно с Бойко Борисов, Николай Нанков, Росен Желязков, Делян Добрев, Томислав Дончев. 

След срещата те отидоха до катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий, където запалиха свещ. Посрещнати бяха от Ловчанският митрополит Гавриил, който им подари графика на храма.  „Ние ще продължаваме да строим църкви, манастири и катедрали, защото това е в сърцето ни и българинът има нужда от духовност“, каза преди това Борисов.