Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев обяви, че смяната на служебният министър на културата Велислав Минеков няма нищо общо с ДПС и че решението на президента Румен Радев е много справедливо и навременно, информира OFFNews

Минеков избяга от изложба, за да не отговаря на журналистически въпроси

По-рано в четвъртък президентът подписа указа за разпускане на 48-ото Народно събрание и назначи нов служебен кабинет, като единствената смяна в състава е тази на министъра на културата Велислав Минеков. На негово място ще се закълне диригентът и директор на "Софийската филхармония" Найден Тодоров.

Президентът обяви имената на служебните министри, отстранява само Минеков

Докато Минеков беше министър, той влезе в много остър институционален конфликт с Народния театър "Иван Вазов", след като режисьорът Александър Морфов "украси" вратата на офиса на пиара на театъра - Велислава Кръстева с надписи "Приемна на ДПС". Причината - Кръстева е била дългогодишен пиар на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. 

Кой е новият служебен министър на културата?

"Минеков беше най-слабият министър. Това няма нищо общо със скандала с пиара на Народния театър. И други пиари в други театри бяха сменяни. Имаше опорочени процедури", коментира Йордан Цонев в кулоарите и добави, че Минеков "не е свършил нищо полезно".

Депутатът Тома Биков от ГЕРБ се присъедини към тезата на Цонев и подчерта, че не е редно министърът да води лични войни и да внася раздор в артистичните среди. Той добави, че е щастлив, че оценката на Румен Радев за работата на Минеков съвпада с тяхната. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм