Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителствената рокада изглежда все по-неосъществима заради „многото приказки от колегите, които не спират всеки ден да правят изявления, да чертаят червени линии и да обясняват колко са хубави”. 

Много сме далеч от ротацията“, констатира Борисов. Той обясни, че „сглобката изисква много високо ниво на политическа култура“. „Ако някой си мисли, че еднолично с 30 депутата ще извива ръцете на близо 69 , няма как да се случи. България ни е мила, направих огромни компромиси тези месеци. Но все пак някаква култура на управление трябва да има“, каза Борисов и добави, че „в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Виждате - нищо не се строи, нищо не се прави. Само розови фрази. А като гледам телевизията - виждам само скандал след скандал върви“. Борисов се оплака и, че за всичко, в което има проблем вината се хвърля на ГЕРБ, а за положителното успехът се присвоява.

Чуйте подробностите в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм