Бутилка от „най-търсеното шотландско уиски“ в света беше продадена за повече от $2.7 милиона на търг на Sotheby’s в Лондон, съобщава CNN, цитиран от Darik Business Review.

Macallan 1926 е една от 40-те бутилки, пълни с отлежавало в бъчви уиски в продължение на 60 години, което я прави най-старата реколта Macallan, произвеждана някога, според аукционната къща.

От Sotheby's очакваха да я продадат за сума между 934 274 и 1.4 милиона долара, но цената й достигна колосалните 2 724 967 долара. Това е нов рекорд за бутилка алкохол, продадена на търг, посочват от аукционната къща за АФП.

От 40-те бутилки, напълнени през 1986 г., нито една не се продава, като част от тях са предложени като комплимент на най-добрите клиенти на The Macallan.

През 2019 г. Sotheby’s продава бутилка The Macallan 1926 от версията Fine and Rare за $1.9 милиона. Тази цена по онова време я превръща в най-скъпата бутилка спиртна напитка, продавана някога на търг.

Тя е първата, преминала през възстановяване в десетилетията Macallan.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм