Делегация от Кралство Бахлейн посети за първи път Бургас и на среща с кмета Димитър Николов изяви желание още това лято градът да бъде домакин на елитна Гала вечер по ММА. Днес, Мохамед Шахид, президент на глобална организация за смесени бойни изкуства Brave Combat Federation, съветник на президента на Олимпийския комитет в близкоизточната държава и основател на отбора по MMA - KHK, представи перспективите за развитие и инвестиции в областта на спорта, като и анонсира възможността за изграждане на спортен център за бойни изкуства в Бургас.

Спортни и инфраструктурни обекти в областния център, предоставящи условия за съвместно сътрудничество, бяха представени от кмета Николов. Той изрази своята радост към желанието на гостите градът ни да бъде домакин на първокласното спортно събитие.

Гостите споделиха, че след срещата ще посетят зала „Арена Бургас“ и Морска гара, като възможни места за провеждане на Гала вечерта.

Всичко от визитата в Бургас, ще бъде докладвано на Негово височество Шейх Халед бин Хамад Ал Халифа, който вече е запознат с дейността на Общината, представителите от Bulgarian Fight Agency и домакинството на елитната К1 верига GLORY през 2023 г., казаха още те.