БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и в съответствие с тълкувателното решение на Конституционния съд. С това изречение президентът Румен Радев коментира пред журналисти политическата ситуация след оттеглянето на „Има такъв народ“ от преговорите за съставяне на нов кабинет с третия мандат на БСП.

Радев: Религиозното разбирателство и толерантността трябва да бъдат насърчавани с общи усилия

Държавният глава имаше предвид тълкувателното решение на Конституционния съд от 1992 г., което гласи, че третият мандатоносител има две седмици, за да изпълни мандата. През първата да излъчи кандидат-премиер, а през втората - да представи състав на правителство.

Радев: Българска дипломация, основана на родолюбие, е по-нужна от всякога

Вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че БСП имат намерение да задържат мандата до 15 август, за да се даде на парламента време да избере нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Румен Радев връчи третия мандат на БСП

Румен Радев участва във възпоменателната церемония по повод 80-годишнината от гибелта на Никола Вапцаров. Отбелязването на годишнината се проведе на Мемориала „Гарнизонно стрелбище“ в столицата. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм