50% от постовете в изпълнителната власт. За такъв вариант намекна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод меморандума, предложен тази седмица от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Бойко Борисов: Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна

Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си (Мария) Габриел външен министър..." Но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 във всички министерства. Министри - заместник-министри!", каза Борисов в Плевен.

Той изрази недоволство от доверието в некоалицията, което, според него, е в "ледена епоха". Коментира още, че споразумението с Кирил Петков е трудно, ако няма взаимно разбирателство, предвид факта, че некоалицията държи позиции като в предизборна кампания. Той изрази готовност за избори, ако не може да се постигне разбирателство.

В Плевен, Бойко Борисов коментира и темата за регулаторите.