От ГЕРБ-СДС са категорични, че с втория мандат правителство няма да има. По думите на лидера им Бойко Борисов от вчерашните срещи е станало ясно, че ГЕРБ са единствените желаещи да работят с „Продължаваме промяната - Демократична България“. Той уточни, че разговорите с тях продължават. 

От своя страна лидерът на ПП Кирил Петков посочи, че ако имат критики по управленската им програма, няма проблем да ги изслушат и впишат. 

Според Бойко Борисов три са вариантите за развитие на политическата ситуация - управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, кабинет с хоризонт от 3 месеца, който да приеме държавния бюджет и най-важните закони или избори и катастрофа.

Вицепремиерите отговарят на въпроси в Народното събрание

По думите на Кирил Петков няма смисъл да се въртят в непрекъснати разговори за нищо.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира, че действията на ГЕРБ са игрички, които създават хаос в държавата. От БСП предлагат парламента да се обедини около 5 приоритета и да излъчи кабинет, който да има определен срок на действие, в който да ги реализира.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм