Половин час след началото на заседанието на Парламента, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе от пленарната зала и каза, че е натъжен, защото депутатите си разменят обиди вместо да се занимават с важните въпроси на държавата. Един от тях е предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Борисов не даде мнение дали президентът или премиерът трябва да представлява страната ни, но припомни, че по негово време на тези срещи ходил държавният глава.

"Предстои среща на най-високо ниво в НАТО. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента, защото поне по наше време, който и да е бил президент, когато аз съм бил президент - аз ходих на европейските съвети, а върховният главнокомандващ ходеше на срещите на НАТО. Според мен ние трябваше вече да имаме позицията на МВнР, която който и да отиде да я отстоява. Ние си вършехме тогава, МВнР изготвяше позицията и президентът Радев тогава, когато отиваше, или Плевнелиев, или който и да е, отиваше с решение на правителството."

Депутатите заседават за трети ден, след като вчера одобриха кандидатурата на Рая Назарян за председател на НС. Тя беше избрана за председател на законодателната институция. Тя събра 131 гласа "за", 66 гласа "против" и 39 "въздържал се". Избирането на Назарян подкрепиха 68 депутати от ГЕРБ-СДС, 47 от ДПС и 16 от "Има такъв народ".

Избрани бяха и седем заместник-председатели на 50-ото Народно събрание. Обявено беше сформирането на седем парламентарни групи.