Абсурдно е да се говори за импийчмънт на човек, пряко избран от народа, но е абсурдно и този човек да говори като партиен лидер. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод размяната на реплики и обвинения между президента Румен Радев и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Бойко Борисов призова всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети. По думите му в една правова държава има неща, които се доказват. Има слухове и внушения, които невинаги се оказват такива, каквито са, допълни Борисов. Въпреки опита си да запази неутралност в конфликта, той все пак разкритикува служебните кабинети на Радев, като заяви, че знае доста за конструирането им, "защото хората говорят".

"Абсурдно е да се говори за импийчмънт за човек пряко избран от народа, както и е абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител да говори като партиен лидер и да не хареса нищо, което се е случило до този момент в България, освен служебните правителства. Ние пък не харесвахме служебните правителства."

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм