Ново ръководство поема варненската организация на ГЕРБ. Промените бяха обявени в морския град от лидера на партията Бойко Борисов. Бившият кмет на морския град и областен координатор Иван Портних вече ще отговаря само за структурите в региона, но не и за тази във Варна. Тя ще бъде оглавена от кмета на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов. Негов заместник ще е районният кмет на „Младост” Христо Христов, който преди последните местни избори напусна ГЕРБ и се яви като кандидат на „Алтернативата на гражданите”.

„Портних направи много за града и работи добре, но допусна грешка с влизането в междуличностни конфликти в град, в който всички се познават. Много от нашите избиратели се разпръснаха да подкрепят други личности, но останаха лоялни на ГЕРБ и на мен. Нямаше как да не го издигнем за кмет. С който и от двата кметове да бяхме играли във Варна, щяхме да победим, но Портних не заслужаваше това. Като се каже Варна, вече ще се разбира Ники, Христо и Тодор Балабанов. Забранявам на Портних да се меси във Варна, той ще отговаря за областта”, заяви Бойко Борисов.

„Важните за Варна магистрали „Хемус” и „Черно море” ги няма, няма мостове, няма стадион. Няма нищо и няма да има. В Общинския съвет цари хаос, подобен на този в София. Тези, които имат туристически и транспортни фирми и играха срещу нас, сега разбират, че бизнесът им губи”, коментира местната политическа ситуация Борисов.

Според лидера на ГЕРБ всички партии вече са в предизборна кампания: „И ние вече сме в такава с промените в структурите. Не е добре това за държавата, нищо няма да се промени”.

„Аз съм убеден, че сега много хора са разбрали колко голяма грешка са направили. Варна не може да остане в това насипно състояние, в което е в момента, Доколкото знам бюджетът не е приет. Това е срамота – месеци наред да не можеш да си направиш мнозинство, а да се имаш за политически лидер или да говориш като политик. Те си мислят, че това е лесно, и се придобива. Или го имаш, или го нямаш“,  коментира бившият премиер.