Планираният за днес протест пред Съдебната палата в Пазарджик от близки и приятели на убития 21-годишен Ангел Здравков няма да се състои. Това оповестиха преди минути приятели на младежа. От съобщението става ясно, че погребението на загиналото момче ще бъде от 12:00 часа, а заседанието за гледане на мярката за неотклонение спрямо обвинения в убийството му Никола Райчев е от 13:30 часа. Инициаторите са преценили, че е по-добре да отдадат последна почит на Ангел и да го изпратят със заслужено уважение по последния му път.

„Има неща в този свят, за които думите не могат да бъдат достатъчни. Едно от тях е как да кажеш сбогом завинаги на добър и обичан човек. Такъв е нашият Ангел, когото изпращаме в последния му земен път. Той обичаше моторите, обичаше своите приятели, затова в 11:00 часа ще го изпратят с мотошествие, което ще премине през Пазарджик. В 12 часа започва опелото в църквата "Света Богородица". Всеки, който иска, може да му каже своите думи на раздяла и да изкаже своите съболезнования на семейството, написа Никол Димитрова.

Днес от 13:30 часа Окръжен съд - Пазарджик ще гледа мярката на убиеца Никола Райчев. Искането на прокуратурата е да му бъде наложена най-тежката мярка "Задържане под стража". Надяваме се, че съдията ще наложи най-тежката мярка.

Близки и приятели няма да има пред съдебната палата и в съдебната зала. Днес е ден да се простим с нашето Ангелче...“.