Изключено е луксозният апартамент в бившата правителствена болница „Лозенец” да е използван за нуждите на специални хора от върховете на държавата. Това коментира бившият здравен министър Стойчо Кацаров в „На фокус” по NOVA.  

„Аз бях министър на здравеопазването и не знаех, че съществува, камо ли пък някой друг. Какво ще прави в апартамента президентът или министър-председателят? Те, ако постъпят за лечение, няма да е в апартамента с джакузи и сауна. Болният лежи в болнична стая”, заяви той.

500 квадрата разкош: Тайнствен апартамент в болница „Лозенец” с джакузи и сауна

„В тази болница работят няколкостотин души. Никой не е видял това? Фирмата, която го е изграждала, не знае? Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен?”, постави под въпрос бившият министър.

„Имам спомен, че ми докладваха, че е имало такива подслушвателни устройства, когато гръмнаха скандалите през 2021 г. и че са предприети мерки  подслушването да бъде прекратено. Слушали са вероятно хора, които са посещавали болницата”, коментира той във връзка с информацията за подслушвателна техника в една от стаите на апартамента.

Преди две години разследване показа, че в лечебното заведение е имало нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. Според Кацаров е възможно апартаментът да е бил използван от такъв тип пациенти, „за да се опази в тайна случващото се”.

Кацаров смята, че в болницата са знаели за апартамента. „Даже са прикривали. Казват, че това са болнични стаи за VIP персони. Но те не са”, категоричен е той.

Гълъб Донев: Без здравеопазване не може да има нормална държава

„Това, което виждаме, показва до каква степен покварата е обхванала цялото ни общество. И никой не е пощаден - не са само болниците. И не е само върхът на държавата”, заяви бившият здравен министър.

Според Кацаров няма да има никакви последици. „Защото нашата държава е устроена така. Дори да се предприеме нещо и да бъдат наказани виновните лица, масата проблеми няма да бъдат решени”, допълва той.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм