"За политически лидер и партия е необходимо време, не можем да ги внесем от Марс тези лидери. Президентът, поведението и държанието му - той успя да създаде критична маса, която би могъл да поведе. Но заради бившата му професия и коректното спазване на закона, той не го прави. Според социолозете, ако направи партия и я поведе, Радев може да бъде първа политическа сила".

Това заяви бившият депутат от БСП Кирил Добрев в предаването "Стълбището" пред Константин Вълков.

"Ние вече нямаме хора с мечти, с големи мечти каквито имахме в началото на 90-те години. Сега има хора, които искат да си оправят финансовото положение и затова искат да влязат в политиката и да станат общински съветници, което е убийствено. Тоест лидерите отпред да дадат крачка назад и да използват подходящия момент и да подготвят хора, които да ги заместят".

Той даде за пример Румъния, където борбата с корупцията дори е блокирала работата на държавата.

"Всяка една борба трябва да се дозира, да не бъде натрапчиво", коментира Добрев.

По отношение на политиката и социалните мрежи, той заяви, че в тях е страхотно място за анонимници, които безпроблемно споделят мнението си.

"С политика не се занимават знаещи и можещи млади хора, а такива които не успяват да се реализират в друга сфера" Добрев допълни и че младите хора не вярват на институциите.

По повод отстраняването на Росен Желязков от председателското място в НС, Добрев коментира, че е било просто демонстриране на сила преди изборите.

Чуйте и вижте подробности в прикачените файлове: