„Демократична България” ще вземе решение дали да подкрепи третия мандат, след като стане ясно името на кандидата за премиер, коментира  в кулоарите на парламента съпредседателят на формацията Христо Иванов.

Христо Иванов: БСП да спогоди ПП и ИТН, нямаме проблем Василев да е премиер

Той пояси, че групата няма проблем с това съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев да бъде кандидата за министър-председател. 

По думите му голямата пречка, за да има реконструкция на управляващото мнозинство, е по линията „Продъжаваме промяната” и „Има такъв народ”.

Коментар за шанса за съставяне на нов кабинет в настоящия парламент направиха и от  „Има такъв народ”.  Народният представител Станислав Балабанов уточни пред журналисти в парламента, че партията отива днес на разговори с „БСП за България”, за да види възможностите за съставяне на правителство.

По думите му по-голямата част от българското общество иска това да се случи, тъй като има редици кризи в държавата, които нито ще чакат избори, нито неработещи парламенти.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм