Администрацията на Байдън съобщи, че дълговете на над 800 000 кредитополучатели на федерални студентски заеми ще бъдат автоматично опростени, като се позова на административни недостатъци, които не са отчели някои от плащанията на кредитополучателите, съобщава „Форбс“.

Министерството на образованието автоматично ще отмени бъдещите плащания по заемите на засегнатите от грешките кредитополучатели, чиито дългове е трябвало да бъдат опростени след 20 или 25 години съгласно плановете за погасяване, ориентирани към доходите.

Байдън: Путин вече загуби войната в Украйна и ще трябва да преговаря

Поради това, което агенцията нарича "административни грешки", някои от плащанията на кредитополучателите не са били отчетени към обещаната дата на изтичане на срока.

Заемите ще бъдат "автоматично погасени през следващите седмици", се казва в изявление на Министерството на образованието.

САЩ унищожиха и последните си запаси от химически оръжия

Този ход идва, след като по-рано този месец Върховният съд отхвърли подписаната от президента Джо Байдън програма за опрощаване на студентски заеми, която обещаваше да опрости до 20 000 долара дълг на 43 милиона федерални кредитополучатели. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм